Tento recept na čokoládový Brownies je jednoduchý a rýchly. Verzia Brownies bez lepku je rovnako vynikajúca. S prípravou a pečením bude Brownies hotový najneskôr do 1 hodiny. Poďme na to.
Čas prípravy
30 minút pečenie, 20 minút príprava a 10 minút upratovanie 😉
Ingrediencie
- 50g polohrubej múky alebo bezlepkovej na pečenie
- 150g masla (82%)
- 150g kryštáľového cukru (prípadne trstinový cukor)
- 3 celé vajcia (ak sú malé tak 4)
- 300g čokolády (74%)
- trochu (1 lyžica) holandského kakaa. (ak nie je nevadi)
- 80g lieskových orieškov (ak vynecháš nevadí)
- 80g mandlí (ak vynecháš nevadí)
Prečo som písal, že nevadí ak niektoré ingrediencie vynecháš? Brownies bude chutiť dobre aj bez nich a môžu ho jesť aj ľudia z alegriou na orechy. Ak použiješ bezlepkovú múku pochutia si aj ľudia s intelorenciou na lepok. Holandské kakao použi vtedy ak použiješ čokoládu s menším obsahom kakaovej sušiny ako 70%. Nepoužívaj obyčajnú čokoládu na varenie. Najhoršia čokoláda je Figaro. Siahni radšej po takej, ktorú mám odsúšanú a je super aj pre iné recepty.
Postup
- Rozpusti 200g čokolády so 150g masla. Kľudne daj do misky a zohrej v mikrovlnke na 1 min.
- Trochu premiešaj 150g cukru s tromi vajcami. Nepoužívaj stroj na miešanie. naozaj to nie je nutné.
- Zmiešaj obidve misky dokopy a pridaj 50g polohrubej múky alebo bezlepkovej múky na pečenie. Opäť iba trochu premiešať nech sa múka zapracuje.
- Pridaj nasekané orechy a 100g nasekanej čokolády. Trochu zamiešaj a vyklop do pekáča vystlaného papierom na pečenie.
- Rovnomerne rozotri a peč 20-30min na 180 C. (záleží od rúry). Použil som menší pekáč.
Pozor: skôr ako vychladne už nemusí ostať ani kúsok. 🙂
Brownies hrnčekový recept doplním čoskoro.
Top čokolády na Brownies
Tieto mám vyskúšané a môžem len odporúčať. Fin Carré, Billa Premium, Lindt Dark Cooking, Fin Carré čokoláda na varenie a prosím, len Figaro nie. 😉
Zdroj: Petrém