- Reklama -
Dáni sa považujú za najšťastnejší národ na svete a pojem ekológia akceptujú aj na tanieri. Chrumkavé sušienky tam dostať kúpiť všade a v mnohých zaujímavých verziách. Teraz si ich môžeš urobiť doma. Tieto sušienky sú zdravé, mäkké a chutné.
Na veľký plytký plech / 30 ks
- 170 g masla
- 50 g prirodného trstinového cukru
- 75 g javorového sirupu (ja som použil med)
- 1 balenie vanilkového cukru
- 100 g celozrnnej múky, napr. Špaldová múka hladká Biomila
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 150 g jemných ovsených vločiek
- 75 g sušených brusníc, ak sú veľké, pokrájaj ich na drobnejšie
- 50 g na drobno posekaných lieskovcov (použil som vlašské orechy)
Postup na sušienky
- Maslo s cukrom, sirupom a vanilkovým cukrom vymiešaj do peny.
- Prisypeš múku a prášok do pečiva, premiešaj a na záver dosyp posekané oriešky, vločky a sušené brusnice. Cesto daj odstáť na hodinku do chladničky. To aby maslo stuhlo a lepšie sa tvarovali sušienky.
- Potom menšou lyžičkou naberieš jednotlivé porcie, na plechu vystlanom papierom na pečenie tvaruješ kolieska.
- Sušienky ukladaj medzi sebou vo väčšej vzdialenosti. Peč pri teplote 180 stupňov asi desať minút.
Dobrú chuť. A nezabudni, variáciam sa medze nekladú. (kokos, brusnice či iné ovocie)
Zdroj: Relife.sk Kurátor: Petrém
- Reklama -