Čas čítania: 2 minúty

Kde nájsť najlepšiu pizzeriu napríklad v Bratislave, alebo v Žiline? Vyskúšaj si ju urobiť doma. Určite ju zvládneš aj ty a budeš majster pizzerista za 5 minút. A prečo je tento recept hitom? Predovšetkým pre jej rýchlu príprava. Tak sa poďme do toho pustiť.

Pizza Tortilla

Čas prípravy 5 minút
Čas pečenia 5 minút
Porcií 1-4

Pizza tortilla

Budeš potrebovať minimálne 4 suroviny. Tajomstvom a základom je tortilla. Obyčajných tortill je v balení 6 kusov. Sú tenšie. Predáva sa aj variant takzvaných Pizza tortill. Tie sú hrubšie a v balení je ich menej. Kúpiš ich v Bille alebo Lidli.

Ingrediencie

  • tortilla
  • paradajkový základ (na paradajkový základ je najlepšia paradajková omáčka z Lidla. Lowcostová varianta kečup.)
  • mozzarella, alebo iný syr – podľa tvojej chuti
  • šunka alebo, pikantná saláma (salámu som kupoval v Yeme a šunku v Lidli)
  • oregano, korenie a bazalka podľa chuti

Najlepšia omáčka je základná Sugo di pomodoro, ktorú kúpiš v Lidli.

combino sugo di pomodoro

Postup

 

Postup je jednoduchý a neboj sa ak máš menší pekáč. Jednoducho nerieš, alebo buď kreatívny 😉 . Na pekáč dáš tortillu. Na plech nepotrebuješ žiaden papier na pečenie ani ho nepotrebuješ ničím natrieť (maslo alebo olej). Neprilepý sa to, neboj. Opatrne s oblohou, lebo tortilla je tenká. Na hrubšiu samozrejme môžeš naložiť viac. Vložíš do vyhriatej trúby na 210 stupňov na cca 5 minút. Ja ju dávam vyššie k hornému ohrevu, lebo dôležité je zapiecť vrchnú časť pizze.

Ak budeš chcieť použiť na pizzu šampiňóny tak ich nakrájaj na tenko a to preto, lebo čas pečenia je krátky. Bazalku dávaj na ozdobu čerstvú až po zapečení pizze. Čerstvá je najlepšia.




Pizza Tortilla

 

Zdroj: relife.sk