9.1 C
Bratislava

Flexitariánstvo ako trend stravovania

Je čas sa skamarátiť s brokolicou 🙂

Všetci vieme, že jesť menej mäsa je dobré nielen pre planétu ale aj pre naše zdravie a zdá sa, že čoraz viac z nás sa vedome usiluje o zníženie spotreby mäsa.

Podľa Whole Foods bude flexitarianstvo (flexitarianism) – čo je jedenie prevažne, ale nie striktne, vegetariánskeho jedlá – jedným z najväčších stravovacích trendov v roku 2018. Môžete jesť mäso napríklad iba cez víkend, nejesť po 18:00 alebo vypustiť mäsité jedla na večeru.

Tento spôsob stravovania, samozrejme, nie je nový, ale stáva sa čoraz populárnejším.

Štúdie ukázali, že zníženie množstva mäsa má niekoľko zdravotných výhod vrátane zníženia rizika cukrovky, rakoviny a srdcových chorôb. Flexitarianstvo dáva ľuďom spôsob, ako zlepšiť svoje zdravie bez toho, aby sa vzdali hamburgerov a steakov.

Vačšina z nás s nárastom etického a trvalo udržateľného života chce pomôcť zlepšiť našu planétu – niektoré organizácie odhadujú, že oblasť živočíšnej výroby by mohla byť zodpovedná až za 51% celosvetových emisií skleníkových plynov. Riešením pre rastúci počet obyvateľstva planéty je teda to, aby sa stali flexitarianmi.

Aká bude budúcnosť stravovania?

Flexitariánstvo
Flexitariánstvo / Zdroj: Relife.sk
- Reklama -

Ak si našiel/a v článku chybu alebo máš pripomienky, daj nám prosím vedieť na media@relife.sk

Najčítanejšie

Reklama

Súvisiace články