Vyskúšaj si urobiť túto pizzu doma. Zvládneš ju hravo ako majster pizzerista za 5 minút. A prečo je tento recept hitom? Predovšetkým pre jeho rýchlu prípravu. Tak sa poďme do toho pustiť. Ak máš rád zaujímavé recepty a drinky, odporúčame sledovať profil na Instagrame: Petrem
Pizza Tortilla
Budeš potrebovať minimálne 4 suroviny. Tajomstvom a základom je tortilla. Obyčajných tortill je v balení 6 kusov. Sú tenšie. Predáva sa aj variant takzvaných Pizza tortill. Tie sú hrubšie a v balení je ich menej. Kúpiš ich v Bille alebo Lidli.
Ingrediencie
- tortilla
- paradajkový základ (na paradajkový základ je najlepšia paradajková omáčka z Lidla. Lowcostová varianta kečup.)
- mozzarella, alebo iný syr – podľa tvojej chuti
- šunka alebo, pikantná saláma (salámu som kupoval v Yeme a šunku v Lidli)
- oregano, korenie a bazalka podľa chuti
Najlepšia omáčka je základná Sugo di pomodoro, ktorú kúpiš v Lidli.
Postup
Postup je jednoduchý a neboj sa ak máš menší pekáč. Jednoducho nerieš, alebo buď kreatívny 😉 . Na pekáč dáš tortillu. Na plech nepotrebuješ žiaden papier na pečenie ani ho nepotrebuješ ničím natrieť (maslo alebo olej). Neprilepý sa to, neboj. Opatrne s oblohou, lebo tortilla je tenká. Na hrubšiu samozrejme môžeš naložiť viac. Vložíš do vyhriatej trúby na 210 stupňov na cca 5 minút. Ja ju dávam vyššie k hornému ohrevu, lebo dôležité je zapiecť vrchnú časť pizze.
Ak budeš chcieť použiť na pizzu šampiňóny tak ich nakrájaj na tenko a to preto, lebo čas pečenia je krátky. Bazalku dávaj na ozdobu čerstvú až po zapečení pizze. Čerstvá je najlepšia.
Dobrú chuť
Zdroj: Petrém / relife.sk